Selecteer een pagina

DWM Semi automatische stretch folie machine

Wikkelfoliemachine

DWM Semi automatische stretch folie machine

Technische specificaties

Draaiarm snelheid: 12 RPM
Maximum pallet afmeting: 1000 x 1200mm.
Maximum pallet hoogte: 2500mm. (pallet + belading)
Folie rol afmetingen: max. Diameter 260 mm., Kern diameter 76 mm, hoogte 500mm.
Isolatie norm: IP 55
Voedingsspanning: 400V, 50 Hz + aarde
Opgenomen vermogen: 1,2 kW
Gewicht: 900 kg.
Capaciteit: 20-25 pallets/uur bij 14 wikkelingen op een 1800 mm hoge lading, afhankelijk van de snelheid van een palletwissel. Cyclustijd ca: 70 seconden.
Afwerking: Grondlaag voorzien van poedercoating in de kleuren: frame, grijs RAL 7035, bewegende delen en hekwerk, Rood RAL 3020.
Omgeving temperatuur: min. + 5° / max. + 40°
Luchtvochtigheid: max. 30-80%

Dit is een semi-automatische draaiarm wikkel machine waarbij de draaiarm de folie, om de op de grond staande pallet wikkelt.
Aangezien deze machine niet is uitgerust met een snij / sealunit, spreken we hier over een “semi-automatische machine”.

De standaard machine is voorzien van:

· Robuust frame opgebouwd uit zwaar vierkant kokerprofiel, geheel afgewerkt met poedercoating in RAL kleur en ontworpen voor de meest stabiele ophanging van de draaiarm.
· Draaiarm uit zwaar kokerprofiel voorzien van externe geleiding voor de verticale beweging van de foliewagen slede. Deze slede is opgehangen aan een ketting en wordt aangedreven dmv een ketting en motor reductor.
· Frequentieregelaar op slede aandrijving om de snelheid te variëren in verband met de gewenste wikkel overlap.
· Zware frequentie geregelde draaikrans welke de roterende beweging van de draaiarm aandrijft.
· Veiligheidsbumper op de draaiarm om de gehele draaicirkel te bewaken, hierdoor kan het veiligheidshekwerk komen te vervallen en neemt de machine veel minder ruimte in beslag.
· Voorrek foliewagen “FW1”, met besturing door middel van een frequentieregelaar. Het voorrek percentage, maximaal 250%, kan worden ingesteld door middel van het verwisselen van een “tandwielset” De folie afgifte snelheid, aangedreven door een elektromotor, word traploos geregeld met behulp van een “tastrol” welke continue de contouren van de pallet aftast. Voor de operator is een potmeter voorzien met welke tijden het draaien de folietoevoer snelheid kan worden ingesteld, hiermee word tevens de tweede rek bepaald.
· Snel foliewissel systeem op de foliewagen om een minimum aan wisseltijd te garanderen.
· Automatische pallet hoogte aftasting met behulp van fotocel.
· Bedieningspaneel voorzien van Siemens operator panel voor hand bedieningfuncties en eventuele foutmeldingen, tevens voorzien van Siemens S-7 PLC en timer controle voor het instellen van het aantal gewenste wikkelingen.
· Technische documentatie, getekend volgens de machine richtlijnen 98/37, inhoudende: instructiehandleiding, onderhoudhandleiding, spare-parts lijst, elektrisch schema, programma uitdraai en back-up van de software op floppydisk.
· Deze machine voldoet volledig aan Ce voorschrift en Ce richtlijn 98/37, uiteraard behoord een Ce verklaring tot de levering

 

 

Wilt u meer informatie over dit product ontvangen? Laat het ons weten. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.